چند سالی است که موضوع بازاریابی دیجیتال از اهمیت بسیاری برخوردار شده، ولی افراد کمی هستند که به موضوع کامنت مارکتینگ اهمیت میدهند. اغلب افراد یا نمی دانند که کامنت مارکتیگ چیست، و یا اینکه این موضوع را بی اهمیت میدانند.
اما ما میخواهم، در این مقاله در مورد اهمیت کامنت مارکتینگ و نقش پررنگی که این موضوع بر روی افزایش فروش و بازاریابی محصولات دارد، صحبت کنم.
کامنت مارکتینگ چیست؟
کامنت مارکتینگ یکی از قدرتمندترین و با نفوذترین روش های بازاریابی آنلاین بوده که فقط تعداد محدودی از وبلاگرها و انجمن ها به آن اهمیت میدهند. اما بهتر است بگویم که کامنت مارکتینگ نقش پررنگی در میزان مشارکت، دریافت نظرات و بازخورد افراد و وفادار نگه داشتن مشتریان دارد.
ارزش کامنت مارکتینگ و تاثیر بالای آن بر روی سایت
زمانی که افراد وارد سایت شما میشوند، وقتی مطلبی را که توسط نویسنده سایت منتشر شده را میخوانند، ممکن است که نظرات خود را در مورد آن مطلب به اشتراک بگذارند.
اما اگر شما پاسخ آنها را ندهید، افراد فکر میکنند، که شما به آنها اهمیت نمیدهید و حتی اتفاق افتاده که آن فرد مشتری شما بوده و به دلیل اینکه به نظراتش اهمیت داده نشده، بعد از مدتی شرکت رقیب را به شما ترجیح دهد.
اما اگر شما پاسخگوی کامنتهایی که دریافت میکنید، باشید، افراد فکر میکنند که برای آنها ارزش قائل شده اید. اگر مشتری دائمی و یا به عبارتی مشتری وفادار شما باشد، مطمئن باشید که هیچ وقت شما را به رقیب تان ترجیح نخواهد داد و یا اگر یک فرد معمولی باشد، زمانی که به محصولات و یا خدمات شما نیاز داشته باشد، حتما به سراغ شما خواهد آمد. زیرا تصویر مثبتی در ذهنش نقش بسته که شما سازمانی هستید، که به نظرات مشتریان خود اهمیت میدهید.
تاثیر کامنت مارکتینگ بر روی شبکه های اجتماعی
معمولا کسب و کارها برای اینکه بتوانند در حوزه آنلاین خود را معرفی کنند و محصولات و یا خدماتی را که ارائه می دهند را برندینگ کنند، از شبکه های اجتماعی استفاده میکنند. آنها روزانه میانگین بین ۳ تا ۴ پست را در شبکه های اجتماعی خود قرار می دهند.
ما در این مقاله در مورد انواع شبکه های اجتماعی صحبتی نمیکنیم، اما شما می توانید از طریق مقاله زیر به معروف ترین شبکه های اجتماعی در سال ۲۰۲۰ آشنا شوید.
آیا فقط پست گذاشتن می تواند بر روی برندینگ تاثیری داشته باشد؟
بهتر است بگویم خیر.
اصلی ترین موضوعی که هرگز نباید در سوشال مارکتینگ و یا همان شبکه های اجتماعی فراموش کرد، ایجاد مشارکت در بین افراد است.
اما چگونه می توان تا میزان مشارکت را در بین افراد ایجاد کرد؟
از چند روش مختلف میتوان تا میزان مشارکت را ایجاد و حتی افزایش داد. از اینرو میخواهم تا شما را با مهمترین این روش ها آشنا کنم.
1- ایجاد مشارکت با پرسیدن سوال و یا برگزاری نظرسنجی
اولین و بهترین روش، استفاده از پست هایی که میتواند، به صورت نظرستجی و یا پرسیدن یک سوال مطرح شود. فرض کنید که اگر شما یک شرکت طراحی سایت باشید، می توانید سوالی را مطرح کنید، که آیا شما زمانی که میخواهید برای کسب و کار خود سایتی طراحی کنید، آن را به دست یک فرد و یا یک تیم متخصص می سپارید و یا به دست فردی که متخصص نبوده ولی هزینه کمتری را از شما می گیرد؟
اگر هم میخواهید تا از کاربران خود نظرسنجی کنید، میتوانید از آنها بپرسید که آیا آنها از خدماتی که توسط شرکت شما دریافت کرده اند، راضی بوده اند؟ و نظرات آنها را در مورد کیفیت خدماتی که دریافت کرده اند،جویا شوید.
2- ایجاد مشارکت با برگزاری کمپین های خلاقانه
حتما در شبکه های اجتماعی دیده اید، که بسیاری از برندها برای اینکه میزان مشارکت افراد را بالا ببرند، از کمپین های خلاقانه استفاده میکنند.
به طور مثال مسابقه ای را طراحی میکنند و از افراد میخواهند، تا در آن مسابقه شرکت کنند، سپس به افراد برنده و یا افرادی که در این کمپین شرکت کرده اند، هدایا و یا تخفیفاتی ارائه می دهند.
3- ایجاد مشارکت با پاسخگویی به سوالات و نظرات کاربران
ممکن است که شما پستی را در شبکه های اجتماعی انتشار داده و فرد و یا افرادی برای شما کامنت گذاشته اند، شما بهتر است تا پاسخگوی آنها بوده و حتی گاهی میتوانید تا نظرات سایر کاربران را نیز جویا شوید.
نتیجه گیری:
کامنت مارکتینگ شاید به ظاهر موضوع با اهمیتی نباشد، اما به قدری در برندینگ موثر است که گاهی نادیده گرفتن آن می تواند اثرات منفی در برندینگ شما داشته باشد.