تبلیغات موثر در شبکه های اجتماعی.
صاحبان کسب و کار به خوبی این موضوع را دریافتهاند که تبلیغات موثری در شبکه های اجتماعی به ویژه شبکه پرطرفداری همچون اینستاگرام، فرصت ویژهای برای بازاریابی و افزایش فالوور اینستاگرام در اختیار آنها قرار میدهد. اما سوالی که در اینجا مطرح است نوع و شیوه تبلیغات در شبکه های اجتماعی است.
حتی صاحبان کسب و کار های کوچک هم این روزها باید برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی برنامه ریزی موثری داشته باشند. اما سوال این است که موثرترین شیوه ها برای تبلیغات در شبکه های اجتماعی چیست؟
روش های تبلیغات موثر در شبکه های اجتماعی
تبلیغات موثر در شبکه های اجتماعی.
1- هم جهت کردن محتوا و استراتژیهای مربوط به آن متناسب با نیاز و سلیقه مشتریان
در دنیای امروز برای استفاده از شبکههای اجتماعی، مشتریان میتوانند با توجه به گستره انتخابهایی که پیش رو دارند، شبکهای را انتخاب کنند که از نظر محتوا بیشترین همخوانی را با سلایق و نیازهای آنان دارد.
اگر تبلیغات یک برند غیرمرتبط با نیازهای آنها مدام روی شبکههای اجتماعی آنها مثل توییتر ظاهر شود، به راحتی آن را بلاک میکنند. حتی اگر برند مورد علاقه یک مشتری بیش از حد معمول تبلیغات داشته باشد، ممکن است از نظر مشتریان به عنوان اسپم شناخته شود.
در تبلیغات شبکههای اجتماعی هر برند باید به دقت مشتریان و مخاطبان خود را شناخته و بداند که این مشتریان از هر کانال ارتباطی به چه نحوی استفاده میکنند تا بتواند استراتژیهای انتشار مطالب را با نیازهای مشتری تطبیق دهد.
برای مثال، یکی از تیمهای بازاریابی برای نشان دادن تبلیغات یک شرکت رباتیک به صورت کامل از تاثیرات مثبت تبلیغات شبکههای اجتماعی بهره گرفته است.
این شرکت یک وبسایت داشته و دارای کمپین اجتماعی است که امکان ارتباط از هر کانال و شبکه اجتماعی را برای مخاطبان خود فراهم کرده است. این شرکت حتی به مشتریان اجازه برقراری ارتباط با رباتها از طریق پیام رسان فیسبوک را هم میدهد. در حقیقت این امکان برای مشتریان فراهم شده است که وارد کمپینهای اجتماعی شده و با مردم سراسر جهان در تعامل باشند.
2- استفاده از افراد حرفهای برای انتقال پیام به مخاطبان
سه عامل سبب میشود افراد پستهای تبلیغاتی یک شرکت را بیاثر بدانند: اول آن که محتوای پستها به مخاطب مرتبط نبوده یا برای آنان مفید نباشد. دوم آن که یک پست چندین و چند بار تکرار شود. و آخر آن که ظاهر و محتوای پست مورد پسند مخاطبان نبوده و یا با بستر تبلیغاتی موجود همخوانی نداشته باشد. یا به بیان سادهتر، محتوای پست برای مخاطب ارزشمند نباشد.
اگر شما در حال حاضر در تبلیغات شبکههای اجتماعی خود این سه ویژگی را دارید، بهتر است از افراد حرفهای در این زمینه استفاده کنید تا پیام خود را به مخاطبان خود برسانید. این افراد هم میتوانند محتوای مطالب شما را متناسب با نیاز مخاطبان آماده کنند هم با خلاقیت خود بستری مناسب برای تبلیغات فراهم کنند. همچنین میتوانند پستهای شما را به نحو زیرکانه تنظیم کنند.
این روش در تبلیغات بین YouTube و شرکت پژو امتحان شده است. این روش توانسته است تعادل خوبی بین محتویات پستها و ویژگیهای خودرو فراهم کند.
3- برند مثل یک جلوه انسانی
اگر مشتریان احساس کنند توسط یک برند مورد هدف قرار گرفته شدهاند برای آنها خوشایند نیست و باعث از دست رفتن اعتماد آنان میشود. برعکس، مشتریان دوست دارند حق انتخاب داشته باشند و این نکته قابل توجهی برای بازاریابان حرفهای است.
در تهیه پست برای تبلیغات شبکههای اجتماعی باید تحصیلات، اطلاعات، سرگرمی مشتریان مد نظر قرار گیرد. همچنین به عواملی همچون انگیزه و رک و صادق بودن نیز توجه شود. اگر پستهای شما چند مورد از موارد فوق را در برمیگیرد، شما به مشتریانتان انگیزه کافی برای خرید محصولات برند خود را میدهید. برای مثال اگر شما به عنوان یک بازاریاب برای یک شرکت ویتامین تبلیغ میکنید، میباید بر روی سلامت تمرکز کنید و مخاطبان خود را از این طریق تحت تاثیر قرار دهید.
4- ارتباط بیشتر با مخاطبان در تبلیغات شبکههای اجتماعی
اگر از نظر مشتریان و مخاطبان شما تبلیغاتتان آزاردهنده و غیرمرتبط است، بدون شک روش نادرستی را در پیش گرفتهاید. بسیاری از بازاریابها هنگام استفاده از شبکههای اجتماعی برای تبلیغات، اصول این کار را به درستی نمیدانند و از چگونگی استفاده از این بستر برای تبلیغات خود آگاه نیستند.
به عنوان فعال یک صنعت، ما نیاز داریم استراتژیک عمل کنیم. امروزه، علیرغم وجود ابزارهای پیشرفته و شرکای تجاری، تشخیص مخاطبان برای تبلیغات شبکههای اجتماعی سادهتر از گذشته است.
برندهای تجاری نیاز دارند از طریق شبکههای مختلف و با پستهای خود با مخاطبان اصلی خود در ارتباط باشند و میبایست مخاطبان خود را برای دنبال کردن آنها در شبکههای اجتماعی متقاعد سازند.